Jump to content

Az erőszakos emberek áldozatai

2017. 09. 08. 07:00

Sokan élünk meghitten állatainkkal együtt. A kedvenceit igazán szerető gazdi jól tudja, hogy mennyi önzetlen figyelmet és szeretetet kapnak kedvenceiktől. Ebbe azonban nem minden ember tartozik bele.

Tanulmányok sora született már meg arról, hogy kutyáink közelsége, hűsége milyen fontos az ember számára, mennyire sokat adnak nekünk, ahogy a cicák is, és még dorombolásukkal is gyógyítanak.

Ennek ellenére újból és újból feltűnnek olyan hírek, amelyekben állatokkal való kegyetlenkedésről adnak számot. Nem ismert, hogy több-e a mai világban az állatbántalmazás, mint korábban volt, de a média biztos, hogy segít abban, hogy ezek napvilágra, nyilvánosságra kerüljenek. A világ zaklatott és benne az emberek is. Az ember pedig gyarló, és bajait, gondjait hajlamos nálánál gyengébbeken levezetni. Célponttá válhatnak a gyerekek és az állatok.

Az állatvédelemben dolgozók arról számolnak be, hogy egyre többen használják stresszoldásként az állatokkal való kegyetlenkedést, azok bántalmazását. Az állatvédők és az állatmenhelyen dolgozók csak tudják elmondani igazán, hogy nap, mint nap milyen szörnyűségeket tapasztalnak. Sokszor kerül kezeik közé félholtra vert állat. Sajnos javulás nem várható ebben, amíg az emberiség erőszakos egymással is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)