Jump to content

Téliesítés ON

2017. 11. 15. 07:00

A gondos kutyagazdik már most megkezdik kedvenceik téli helyének elkészítését. Hiába van vastag bundájuk, bizony a mínusz fokokban nem árt, ha széltől, nedvességtől mentes száraz helyre tudnak behúzódni.

Az állatvédők ilyenkor kezdik meg kampányukat, amellyel arra igyekeznek a figyelmet irányítani, hogy fokozottabb figyelmet érdemelnek velünk élő kedvenceink.

Számos óvintézkedést kell megtenni azoknak a kutyusoknak az esetében is, akik bent élnek, de a kint tartott kutyákra is ugyanúgy figyelni kell.

Ahogy közeledik az év vége, a menhelyek úgy kérik a figyelmet befogadott kutyák iránt. Az ott dolgozók, az önkéntesek sokat tesznek a telepeken élő gazdátlan kutyákért és év végén különösen nagy hírverést csapnak. Nemcsak az ünnepek közeledte miatt van ez így, hanem mert az év vége egyet jelent a leghidegebb évszakkal is. Ilyenkor minden segítség nagyon hasznos lehet. Eleség, takarók, kutyaólak, pénzadomány az, amivel igazán segíteni tudnak a menhelyen élő kutyusoknak.

A pomázi menhely már megkezdte kampányolását, aminek célja az, hogy egy konténerházat megvásárolhassanak, mert a beteg, vagy műtéten átesett kutyusok is itt pihenhetnének, de az áldozatos munkát végző emberek is megmelegedhetnének a nagy hidegben.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)