Jump to content

A házi gyógymód nem vált be

2017. 11. 25. 08:00

Egy kutya (vagy bármilyen más állat) tartásával felelősséget vállalunk épségéért, egészségéért egészen élete végéig. Ha szerencsénk van, a rutinvizsgálatokon kívül nem sűrűn találkozunk az állatorvossal.

Egyre inkább tudatosan viselkednek a gazdik, akik nemcsak gondoskodnak megfelelő táplálékról, helyről, közös időtöltésről, hanem minden jelentkező probléma nélkül rendszeres állatorvosi ellenőrzésre viszik kedvenceiket. Természetesen ennek anyagi vonzata van, és ezt nem mindenki engedheti meg magának. Sokan csak probléma esetén keresik fel az orvost, és van, aki akkor sem.

Ez utóbbi történt azzal a kutyussal is, amelyik végül belehalt sérülésébe. Nem ismert, hogy mi történt a kutyával, de az biztos, hogy a fülétől egészen a szája sarkáig felhasadt a bőre. Mint az embernél, így a kutyáknál is elfertőződhet a seb. A kutyus pont így járt. Ennek ellenére sem vitte gazdája orvoshoz. Az nem igaz, hogy meg sem próbált tenni a kutya fájdalmának enyhítésében és a gyógykezelése érdekében, csakhogy nem állatorvos segítségét kérte ehhez, hanem interneten bogarászva keresett gyógymódot. Már hetek óta szenvedhetett a kutyus, és már súlyosan elfertőződött, a szövetekbe már csontkukacok hemzsegtek, mire az angol nő állatorvoshoz vitte kedvencét. Addigra azonban annyira súlyos lett az eb állapota, hogy az állatorvos elaltatta a kínlódó kutyát.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)