Jump to content

Miért jó a kutya a gyerkőc mellett?

2017. 12. 08. 06:00

Közeledik a karácsony. Ez az az ünnep, amikor a szülők többet költenek gyermekük megajándékozására, mint máskor. A szülinapon kívül a karácsony a legjelentősebb ünnep.

Ebben az időszakban több szülő is elgondolkodik azon, hogy mivel lephetné meg gyerkőcét. Ha már jó ideje nyúznak a gyerekek azért, hogy egy kutyust kapjanak, nagy eséllyel éppen karácsonyra lepik meg őket.

Segítünk eldönteni azt a kérdést, hogy ajándékozhatsz-e kutyust karácsonyra. Azok a gyerekek, akik kutya mellett nőnek fel kisebb eséllyel kapnak el bármiféle betegséget és kisebb a hajlamuk is arra, hogy allergia vagy asztma alakuljon ki náluk. A kutyák által hordozott baktériumok erősítik a gyerekek immunrendszerét.

Azok a gyerekek, akik kutyával nőnek fel, jóval többet is mozognak. Ha kertes házban élnek, akkor többet játszanak együtt, de ha naponta sétára kell vinni a lakásban tartott kutyust, akkor is tart velük a gyerkőc is.

Ha stressz is éri a gyerkőcöt, egy kutya társaságában hamarabb meg is nyugszik. Egyfajta otthoni terápiás módszer lehet maga a családi kedvenc. A kutyával való foglalkozás, a gondozás felelősségre tanítja a gyermeket.

Azzal azonban számolni kell, hogy felelősek vagyunk egy állatért élete végéig, nem csak addig, amíg kis édes gombóc. Nem is feltétlenül kell drága, tenyésztett kutyában gondolkodni. Ha már mindenképp egy házi kedvencben gondolkodunk, és karácsony ünnepe amúgy is a jótékonykodás ideje, akkor érdemes menhelyen körbe nézni. Nemcsak gyermekünknek okozhatunk örömet, de egy kisállat válhat gazdivá, a menhelyen egy hely felszabadulhat és az ott dolgozók érzik, hogy munkájuk értelmet nyer.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)