Jump to content

Kölyköket mentettek, mert az út mellett hagyták őket

2017. 12. 10. 08:00

A legkegyetlenebb módja a nem kívánt szaporulattól megszabadulni, ha kiteszik a kölyköket az utcára. Más megoldás is lenne, de arra költeni kell.

A legtöbben nem a tenyésztés miatt vásárolunk állatot. Márpedig a kutyákban is benne van a szaporodási vágy, és ha a gazdi nem előrelátó, akkor nem várt szaporulatként fog jelentkezni. Sajnos ez pedig elég gyakori, és a menhelyekre sok kölyköt visznek leadni. Ez még mindig a leghumánusabb módszerek közé tartozik, azonban vannak, akik csak kiteszik a túlszaporulatot az utcára.

A szekszárdi menhely dolgozóit is arról értesítették, hogy két kölyköt találtak az egyik körforgalom közelében. A testvérkék féltek, így a vízelvezető árokban húzódtak meg. A két nőstény kiskutyát befogták, és számukra még a gazdi keresés is esélyesebb.

Az öreg és beteg állatok örökbeadás sokkal nehezebb és sajnos az a tapasztalat, hogy egyes, kutyát örökbefogadó gazdi mégis visszaviszi a menhelyre arra hivatkozva, hogy nem megfelelő már azóta megváltoztak a körülmények. Mindegy, honnan veszünk magunkhoz egy kutyát, érte attól a perctől fogva felelősek vagyunk.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)