Jump to content

Vékony volt a jégréteg

2017. 12. 10. 13:00

A tél hideggel, hóval és jéggel jár. Még a figyelmeztetések ellenére is sokan a jégre merészkednek, mert azt hiszik, hogy elég vastag az egy kis csúszkáláshoz. A kutya is azt hitte, hogy jó móka a jégen tartózkodni.

Megpróbált átvágni a befagyott vízen a kutyus is, de még az ő súlyát sem bírta el az a jégvastagság. Beleszakadt. A gazdája ugyan vele volt, de nem tudta, hogy mitévő legyen, hiszen ha a kutya alatt beszakadt a jég, akkor alatta is be fog. Ezért a tűzoltókat értesítette, akik hamarosan a helyszínre is érkeztek és kimentették a kutyust a jeges vízből.

Annak ellenére, hogy a jég nem játék, télvíz idején felhívják a figyelmet arra, hogy fokozottan figyeljünk magunkra és egymásra is, kerüljük azt a területet, amely a jégen tartózkodásra nem alkalmas, mégis sokan a felszínére merészkednek. Minden évben történik is hasonló baleset.

Perceken belül bekövetkezhet a végzetes tragédia, de ennek a kanadai kutyusnak szerencséje volt. A gazdája is időben cselekedett és a tűzoltóknak hála megmenekült.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk) | youtube.com/videó)