Jump to content

Kutyás dolgok

2017. 12. 16. 19:00

Mindig is kutyabarát voltál, és gyermekkorod óta folyamatosan volt kutyád? Akkor valószínűleg sokat tudsz ezekről a hűséges négylábúakról. De mindent?

Velünk élnek kutyáink, akár egy családtag. Sőt családtagként tekintünk rájuk sokan. Beszélünk hozzájuk, és meg is értik a szavainkat. Amelyik eb még kutyaiskolában is tanult, még inkább elsajátította a parancsszavakat. Azt tudtad, hogy egy kutya, amelyikkel sokat foglalkoztak, akár 400 szót is megért? Ezenkívül számos gesztusunkból tudják, hogy mire gondolunk, mit érzünk. Ötig tudnak számolni.

A kutyák több érzékszerve sokkal jobban működik, mint az emberé. A hallás is pont ilyen. Főleg a nagy rezgésszámú tartományban hallanak jobban. A kutya a fülét nemcsak a hangok összegyűjtésére használja, hanem azzal kommunikál is. Minden fültartásnak más és más a jelentése, hangulatokat fejeznek ki.

A látásuk is jobb a miénknél, arról nem is beszélve, hogy este is jobban látnak. Ez annak köszönhető, hogy szemükben több a fényérzékelő sejt- A szemükben lévő hártya visszaveri a fényt, amitől világít a szeme, ha fény éri. Ilyen a cicák szeme is.

A kutya betegségének jelzője lehet, ha száraz az orra. Ezentúl az orr nedvessége azért is fontos a kutyák esetében, mert azzal tudják beazonosítani, hogy merről jön a szag. Márpedig ez fontos. A kutyusok tízezerszer jobban érzékelik orrukkal a szagokat, mint mi.
Ha a száraz orr betegségre utal, akkor a hideg és nedves orr is? Nem, a hideg és nedves orr teljesen általános akkor, ha kint hideg van. A

Az ember szereti ölelgetni embertársait és akár a kutyáját is. Csakhogy a kutyusok nem mindegyike fogadja ezt el. A dominancia érvényesítéseként értelmezhetik ezt az emberi cselekedetet.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)