Jump to content

Négylábú szeretetfutár

2017. 12. 21. 20:00

Ahogy közelednek az ünnepek, egyre több menhely hirdeti meg adományozási lehetőségét. A hideg beálltával sok kutyus nem tud meleg helyre húzódni, így minden segítségnek örülnek.

Az ünnepi időszakban ráadásul az emberek is sokkal odafigyelőbbek, adakozóbbak. A menhelyek legtöbbje gyűjtés szervez saját állatkáik érdekében. Nem is a karácsonyon van a hangsúly. Sokkal inkább féltik a gondozásukban lévő állatokat a hidegtől. A legtöbb menhelyen túlzsúfoltság van. A téli viszonyok között csak még nehezebb megfelelő helyet biztosítani a kutyusoknak. Nem mindegyik állat tud meleg helyre húzódni, ezért szívesen veszik az ólakat, a pokrócokat, a szalmát, a száraztápot, konzerveket és persze a pénzadományt is.

A téli időszak azonban nemcsak ebben jelent problémát, hanem abban is, hogy kevesebb állatot fogadnak örökbe. Habár a karácsony sokakat felkorbácsol, és olyan döntéseket hoznak, amely nincs alaposan átgondolva. Az állatvédők minden évben felhívják karácsony és húsvét környékén is az emberek figyelmét arra, hogy az ünnepek miatt ne vigyenek haza élő állatot. Ha nem tudnak felelőséggel felvállalni egy állat élete végégig tartó gondozását, akkor meggondolatlan lépés lenne eggyel hazaállítni.

A Rex Alapítvány munkatársai sokszor találkoznak olyan esettel, hogy a menhelyről örökbefogadott állattal nem olyan soká vissza is térnek. A „Négylábú szeretetfutár” projektnek az a lényege, hogy az örökbe fogadható kutyusok és cicusok milyenek valójában. Ez egyfajta jellemzése az állatoknak, amelyben kerek-perec minden rögzítve van, amit az új gazdinak tudnia szükséges.

A szuper kezdeményezés arra ad lehetőséget, hogy ne a hazavitel után derüljön ki fontos momentum és személyiségjegy.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)