Jump to content

Boldizsár csúnyán megsérült

2017. 12. 23. 08:00

Talán már láttátok a borzasztó képsorokat arról a kutyusról, amelyiket használtak. Kihasználtak. Boldizsár kutyus története borzasztó.

A legtöbb menhelyen dogozó, aktív állatvédő sokszor szembesül súlyosan sérült, alultáplált, gondozatlan kutyával. Sok borzalmat láttak már, és amikor azt hiszik, hogy már mindent láttak, akkor kiderül, hogy nem biztos.

Az állatvédőket értesítették arról, hogy egy haza település egyik tanyájának közelében egy nagyon rossz állapotú kutya van. A rettenetesen kinéző kutyát az állatvédők befogták, és azonnal állatorvoshoz vitték. Mivel a kutyusban volt chip, így azt is megtudták, hogy Boldizsár az eb becsületes neve. Még GPS-szel ellátott nyakörv is volt rajta, amiből rá is jöttek, hogy egy hajtókutyáról van szó. Valószínűleg Boldi tette a dolgát, összetalálkozott egy felbőszült vaddisznóval, amiért éppen Boldizsárt bízták meg. A vaddisznó is menteni próbálta az irháját, és a kutya is. Így sikerült.

Azaz úgy, hogy a kutyus alsó és felső állkapcsából is jelentős darabok hiányozta, leszakadt a heréje. Mivel a nyakörvön volt egy telefonszám is, feltételezhetően a gazdáé, így értesítették is. Más volt azonban a chip által nyilvántartott gazdi név és a nyakörvön található telefonszám tulajdonosa. Ez utóbbi azt mondta, hogy már rég az övé a kutya, csak nem írták át a számot. A kutyájához ragaszkodást mutató, aki egy vadásztársaság fővadásza, el akarta vinni a kutyáját.

Az állatvédők és a rendőrség közötti huzavona kezdődött meg, ugyanis úgy lehetett érezni, hogy a kutyus tulajdonosa és a rendőrség között valamilyen személyi összefonódás van, így nehezítették azt, hogy Boldi az állatvédőkhöz kerüljön. Nyomás hatására azonban eljárás indult Boldi ügyében, a kutyus most jó kezekben gyógyul.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)