Jump to content

Minden évben ugyanaz?!

2018. 01. 01. 07:00

A szilveszteri pirotechnikai eszközök robbantása sok állatot megriasztott. Hiába hívják fel az állattartók figyelmét a veszélyekre, évről évre megtörténik ugyanaz.

A legjobb lenne, ha nem robbangatnánk szilveszter éjszakáján, na de a bulihangulat sokakat magával ragad. Azonban ez nem csak a petárdázók hibája, ugyanis a gazdiknak kell felelősséget vállalniuk kedvenceikért.

Ha azonban előre gondoskodó gazdáik vannak az állatoknak, akkor megóvták, a lehető legkisebbre csökkentették a stresszt, amely ilyenkor az állatokat éri. Még így is nagyon sok kutyus igyekezett menekülni a durranástól, fénytől. Több kutya árkon, bokron át menekült.

A felelős gazdi kutyájában kötelezően leolvasható a chip. A nyakában található bilétán leolvasható a kutyus tulajdonosának neve és telefonszáma. Ha mégis megtörténik az, amire egy gazdi sem vágyik, akkor a plusz adatokkal tovább segítik, hogy a kutyája visszakerülhessen hozzá.

Már okostelefonra letölthető alkalmazás is van, amely tovább segítheti az eltűnt kutya megkeresését. A településen belüli keresésre nagyon jól használhatók a közösségi oldalak.

Bízunk abban, hogy minden tűzijátéktól megrettent állat hazatalál vagy rátalál gazdája.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)