Jump to content

Van még mire figyelni

2018. 01. 01. 06:00

Végre, vagy nem végre, de tél van és hideg. A talajban és a levegőben élő kórokozók nem szeretik a hideget, ezért ez nagyon jó hír, de ez azzal is jár, hogy kedvenceinkre jobban oda kell figyelnünk.

Az ünnepek alatt olyan mérgező növényekkel díszíthettük otthonunkat, amelyek az állatok számára nem biztonságosak. Ilyen a fagyöngy, a magyal, a mikulásvirág is. Óvakodjunk attól, hogy kedvencünk megkaparinthassa, megkóstolhassa.

A fenyőfa is egy új berendezési eszköz a kutyus és a macska számára is. Előszeretettel közelítik meg azt, ezért megfelelően kell rögzíteni, hogy fel ne tudják borítani. Kárt tehetnek magukban is, de az otthoni berendezési tárgyak, bútorok is. A fenyőt és a lakást díszítő izzósorokra is vigyáznunk kell. Megrághatják, amely ugyancsak veszélyes. A díszek is okozhatnak fulladást, vágási sérüléseket szenvedhetnek kedvenceink.

A sok vendég érkezését sem viseli minden állat jól. Hát még a szilveszteri petárdázást, villanásokat. Némelyik szélnek is ered. Éppen ezért szilveszterkor biztosítsunk állataink számára nyugalmat, hogy el tudjon húzódni.

A nagy evések, ivások is hatással lehetnek állatainkra, ezért figyeljünk arra, hogy az ünnep nem jelenti azt, hogy állandóan etetni kell azokat. Főleg nem azzal az étellel, amelyet mi fogyasztunk. Az édesség maradjon tiltott.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)