Jump to content

Éva lábát amputálni kellett

2018. 01. 04. 06:00

Hetekkel szilveszter előtt igyekeztek az állatvédők felhívni a gazdik figyelmét arra, hogy december 31-én és január 1-jén máshogy kell gondoskodni kedvenceikről.

Mint minden évben, így idén is lehetett számítani arra, hogy sokak fognak élni a petárda és tűzijáték legális használatával szilveszterkor. A számítások be is jöttek. Hiába szólították fel az állatvédők a mulatozókat arra, hogy a hangulatot ne épp ezekkel az eszközökkel dobják fel még jobban, nem fogadták meg a tanácsot. De sok gazdi sem gondoskodott megfelelően kutyusáról, és a nagy ijedtség közepette sok állat szökött el otthonról.

Egy szolnoki német juhász fajtájú kutyusra és járókelő talált rá. Egyik mancsa roncsolódva volt, és nagy valószínűséggel azt egy petárda okozhatta. Az állat mentésébe az állatvédők és rendőrök is segítettek, aminek köszönhető, hogy a nőstény állatot Szolnokról Budaörsre szállították. A mancsa olyan súlyosan megsérült, hogy amputálni kellett.

A budaörsi állatmentők azóta új nevet adtak a németjuhásznak, ugyanis nem jelentkezett érte a gazdája, és mivel chip sem volt benne, így az állatvédők sem találták meg tulajdonosát. Nem tudták a kutyus eredeti nevét, ezért újat adtak neki, Évának hívják. A kutyus lábadozik, gyógyul, mihelyt úgy adódik, örökbe szeretnék adni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)