Jump to content

Szerencsések voltak azok, akiket állatvédők fogtak be

2018. 01. 04. 07:00

Kutyák és cicák sokasága eredt útnak akkor, amikor az emberek a szilveszteri mulatságot petárdákkal és tűzijátékokkal kívántak színesebbé és hangosabbá tenni. Volt dolguk az állatmentőknek.

Bármilyen meglepő, még így is azok az állatok jártak jól, akiket az állatvédők be tudtak fogni, és azóta a menhelyen, biztonságban várják a gazdi feltűnését. A gazdik többsége közösségi oldalon is keresi kutyáját és sokan azonnal a helyi menhelyre mennek, hátha épségben megtalálják kedvencüket.

Sokuknak azonban nem volt olyan szerencséje, hogy az állatvédők kezei közé kerüljenek. Többszáz kutya és macska menekült el otthonából ijedtében, akik közül többen vesztették életüket azért, mert autók közé keveredtek, és elütötték őket. Volta, aki ugyan túlélte a balesetet, de több halálos áldozatot is követelt a szökés.

Amire pedig még a sokat látott állatvédők sincsenek sosem felkészülve, az az emberi kegyetlenség. Szekszárdon ugyanis egy felakasztott kutyát találtak, amely valószínűleg a fiatalok sajátos (inkább beteg) szórakozásának áldozata lehetett.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)