Jump to content

Belőled is lehet ideiglenes befogadó

2018. 01. 15. 06:00

Állatbarát vagy és nem csak mondod, hanem csinálod is? Esetleg nincs állatod, de szeretnél segíteni rajtuk, és lehetőséged is lenne rá? Jelentkezz ideiglenes befogadónak.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány munkatársai legalábbis arra kérik a magukban indíttatást érző, arra időt és energiát fordítani tudó állatbarát embereket, hogy legyenek rászoruló kutyusok és cicusok befogadói ideiglenesen.

Van, aki több saját állata mellett is rendszeresen magához vesz gazdátlan és/vagy sérült kutyát, macskát. Csak arra az időre, míg az amúgy is zaklatott lelkiállapotú állat fizikailag és érzelmileg is rendeződik, és nem találnak számára igazi és végleges otthont.

Minden felelős gazdi jól tudja, hogy nemcsak költségekkel ár az, ha valaki állatot tart, hanem napi feladatokat is tartogat. Ha ideiglenes befogadóvá válik valaki, az természetesen plusz költségeket vonz maga után, hiszen etetni kell a befogadott állatot, és sokszor még állatorvosi vizsgálatokra is vinni kell. Felmerül szállítási költség valamint az orvosi kezelés költsége is.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány nem várja azt, hogy az ideiglenes befogadók ezt a saját pénztárcájukból oldják meg, így segítenek az állatok ellátásában, a szállításban és az állatorvosi költséget is fizetik.

Ideiglenes befogadóként pont olyan felelősség vár az emberre, mintha az állat a sajátja lenne. Ha valakinek nincs megfelelő helye és elég ideje, hogy ideiglenes gazdija legyen egy állatnak, még mindig dolgozhat azon, hogy a gazdi nélküli állatoknak családot, új helyet találjon. Önkéntesként munkába állhat az, aki szereti és segíteni szeretné a menhelyi álatokat. A menhelyeken örülnek minden dolgos kéznek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)