Jump to content

Egyszer megmentette, de tovább is tenné

2018. 01. 15. 07:00

A tűzoltók arra teszik fel életüket is, hogy embereket és olykor állatokat mentsenek. Komoly hivatás, amely mindig működésbe lendül, még szolgálaton kívül is.

Egy amerikai tűzoltó márpedig szolgálatát teljesítette akkor, amikor egy folyóba esett kutyához hívták ki. Az eset azért volt veszélyes, mert a víz hideg volt és jeges. Mire a tűzoltók kiértek a helyszínre, addigra a kutyus már nagyon gyenge volt. A hideg vízben töltött idő teljesen kivette az erejét és arra sem volt már képes, hogy kapálózzon lábaival. Az egyik tűzoltó sikeresen elérte az ebet és kiemelte a jeges vízből az egész testében remegő kutyát. Azonnal száraz és meleg helyre vitte, megtörölgette. A tűzoltóságra vitték be az állatot, ahol megitatták és megetették.

Az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a kutyusban nem volt chip, amivel azonosítani lehetett volna a gazdit, de még csak nyakörv, biléta sem utalt a gazdi kilétére. Ekkor gondolta úgy az a tűzoltó, aki kimentette a kutyát, hogy tovább folytatná a megmentését és magához is venné.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)