Jump to content

A gazdi festéke nem jó, akár halálos is lehet

2018. 02. 11. 19:00

Aki nem tudja, hogy mihez kezdjen magával vagy kutyájával, az már kifesti kedvence körmeit, ruhát ad rá és akár a bundáját is színesre festi.

Az még csak rendben van, hogy a lakásban tartott, vékony bundájú vagy akár csupasz kutyára ruhát adnak, hiszen az egészsége érdekében teszik a gazdák. Amikor azonban már puszta szórakozásból, és azért tesznek olyat kedvencükkel, amely nem az állat érdekeit szolgálja, csupán a gazdi tetszéséhez igazítja saját állatának kinézetét, már elítélendő.

De ha már belekezdett a gazdi a kutyája bundájának újragondolásában, akkor legalább speciálisan erre alkalmas festékkel kellett volna megtennie. Csakhogy nem így tett. Emberi haj festésére használt szert kent fel kutyájának szőrére. Hamar kiderült, hogy nagyon nem jó ötlet. Erre maga a gazda rájött, és meg is próbálta lemosni a szert a kutyusról. Amikor állatorvoshoz vitte az ebet, és lenyírták a szőrt, akkor szembesültek azzal, hogy a kutyus bőre szó szerint leégett a festéktől. Komoly fájdalommal járt az égési sérülés, amely még a mozgásban is akadályozta szegény kutyust. Műteni is kellett többször. Fájdalma olyan hatalmas, hogy a gazdi csak figyelmeztetni tud mindenkit, hogy senki ne próbálja meg az embernek szánt hajfestéket kedvencén.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)