Jump to content

Ez a kutyalét fájdalmas és nehéz

2018. 02. 14. 20:00

Egyes kutyafajtákat más fajták keveredéséből alakítottak ki. A toadline bulldog is ilyen, csakhogy ezek az állatok lehet, nem mindig élvezik az életet.

Az egyes fajták legjobb tulajdonságainak továbbörökítését, több fajta kombinálásának köszönhetően születtek már érdekes kutyusok. A toadline bulldog azonban az emberi tenyésztés áldozata. A széles mellkas az erőt jelképezi, és ezeknek a kutyusoknak ez meg is adatott, csakhogy mellé számos probléma is társult. Mivel a hátuk homorú, így bénulás, sérv is megjelenhet esetükben. Gyakran csípő- és ízületi problémák is jelentkeznek. A széles mellkas nemhogy erős szívet rejtene, de még szívbetegségre is sokkal hajlamosabb ezek a bulldogok.

Az, hogy egy kellemeset sétáljanak gazdijukkal, vagy netalán rohangáljanak társaikkal, nem is igazán lehetséges. Még a kisebb mozgás is nehezükre esik. Tény, hogy kinézetük különleges ezeknek a kutyusoknak, és mivel így van, így sokan nagy pénzeket kiadnak egy-egy ilyen kutyusért, csak hogy ne átlagosnak mondható eb legyen mellettük. Amíg pedig van benne üzlet, addig a tenyésztésükkel sem fognak leállni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/képek)