Jump to content

Mit hagyott maga után kedvenced?

2018. 03. 03. 08:00

A legtöbb állattartó kutyáról vagy macskáról gondoskodik. Ha az állatok kint is tartózkodhatnak, némileg könnyebben elvégzik dolgukat, de olykor a házba is sikerül.

Hacsak nem az arra kijelölt tálcába és nem a napi séta során kerül sor az ürítésre, akkor bizony számítani kell arra, hogy a velünk élő állatok dolgukat a házon belül, a nem számára kijelölt helyen intézi el. Még a jól nevelt állatoknál is előfordulhat, hogy örömükben vagy ijedtükben baleseteznek. A következmény nemcsak annyi, hogy a gazdinak munkát ad, de szaggal és folttal is járhat.

Nincs mese, valamit tenni kell annak érdekében, hogy eltüntessük a foltot és a kellemetlen szagokat. Mint olyan sok mindenre használható a háztartásban az ecet és a szódabikarbóna együtt és külön-külön is, így a állatok által maguk után hagyott foltok eltüntetésében is hatékony lehet. A foltra öntsünk egy kis ecetet, amelyet hagyunk, hogy az anyag beszívjon. Ezután szórjuk rá a szódabikarbónát. Hagyjuk az elegyet megszáradni a kárpiton, a szőnyegen akár két napig is, ám arra ügyeljünk, hogy kedvencünk ne férjen hozzá a területhez. Egy vagy két nap múlva pedig át kell porszívózni.

Ez a módszer hatékony a szagok és a foltok megszüntetésében is, de még a régebben keletkezett folton is ki lehet próbálni. Ha már annak szaga nincs is, a csúnya folt eltüntethető.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)