Jump to content

Ágyi poloskák réme

2018. 03. 04. 19:00

Nem mindenkit érintenek, de bárki szenvedhet az ágyi poloskák okozta kellemetlenségektől. A kártevők jelenlétét megérezzük bőrünkön, csúnya foltok formájában látványos is.

Addig örüljünk, amíg nincs ilyen élményben részünk, ám ha egyszer beférkőznek a vérszívók, nehéz megszabadulni tőlük. Otthonunkban is nagyon kellemetlen, de ha szállodát működtet valaki, és ágyi poloskával kell szembesülni, a népszerűsége is jelentősen megcsappanhat a kellemetlenkedők miatt.  Szlovákiában ennek elkerülésére veszik igénybe a speciálisan képzett munkakutyákat.

A fogyatékossággal, betegséggel együtt élő emberek mellett segíthetnek kiképzett kutyusok. A rendőrök munkáját is nagyban segíthetik a jó szaglású rendőrkutyák, de a megfelelőn kiképzett kutyákkal most már arra is lehetőség van, hogy az ágyi poloskát kiszagoltassák.

Szlovákiában, egy egykor rendőrkutyák kiképzésével foglalkozó férfi ma már arra tanítja meg a kutyusokat, hogy az ágyi poloskát szagolják ki, és jelezzék azt, ha van.

Dupla jót tesz a kiképző, ugyanis sintértelepről gyűjti be azokat az ebeket, akiket nagyjából negyedév alatt kitanít. Az ágyi poloska ürülékében található anyagokat érzi meg a kutyus, és ha szagot fog, akkor ugatással és lefekvéssel jelzi.

Van dolguk az ágyi poloska kiszagoló kutyáknak és gazdáiknak, mert hívják őket magánházakhoz, de szállásadó helyek egyaránt kihasználják a kutyák kiváló szaglását. Nemcsak Szlovákiában, hanem a környező országokba is vállalnak keresést.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)