Jump to content

Az önzetlenség négy lábon érkezett

2018. 09. 29. 08:00

Egyes kutyákat kimondottan azért vesznek magukhoz az emberek, hogy igazi őrző-védőként állják meg a helyüket.

A nem tipikusan őrző-védő feladatokra termett, sokkal inkább házi kedvencként funkcionáló kutyusok közül is akadnak olyanok, akik meggátolták már az idegen behatolót abban, hogy értékeket vigyen el.

Történetünk főhőse azonban senki kutyája volt. Kóbor állatként járta az utcákat élelem után kutatva. Egyik nap egy nő haladt el az utcán, csomagokkal a kezében. Talán éppen ezt a kiszolgáltatott helyzetet vette észre az a férfi, aki megkísérelte kirabolni a nőt. A nő elhaladt a kóbor kutya mellett, amikor a férfi a nőre támadt, még a földre is leterítette és a táskáért küzdött. A nő sem hagyta magát, néhány másodperces küzdelem után a kutya nem hagyta ennyiben a dolgot. Hamar felmérte, hogy ki az áldozat és a támadóra vetette magát. A férfi annyira megijedt, hogy a támadónak is támadója lehet, elinalt és a kutya jó darabig üldözte.

Mindezt egy utcai kamera rögzítette. A nő hála jeléül visszajárt egy darabig, hogy a kutyát etesse, mert még mindig gazdátlanul ténfergett a környéken. Talán még ma is így megy, de a környékbeliek gondoskodnak a kutyus élelmezéséről, és ez az eset, a kutya önzetlen segítségnyújtása még az embereket is összehozta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)