Jump to content

Talán egyszer ráköszönt a szerencse

2018. 11. 25. 19:00

A világ szinte összes állatmenhelyének van egy olyan jellemzője, amely nem éppen örvendetes. Ez pedig az, hogy dugig vannak gazdátlan, szeretnivaló állatokkal.

Az állatvédők is fennen hirdetik, hogy inkább menhelyről válasszunk magunknak kutyust, mintsem tenyésztőtől, vagy uramisten szaporítótól vásároljunk drága pénzért kutyust. Egyre többen keressük új kedvencünket a menhelyeken, gyepmesteri telepeken, de még ha van is mozgás az állományban, egyes kutyusok akár évtizedek óta is lakói lehetnek egy ilyen intézménynek. Ez azt jelenti, hogy rájuk a kutya sem kíváncsi, őket egyszer sem akarta senki örökbe fogadni.

Egy angliai menhelyre nagyon rossz állapotban, és vélhetően korosan került be a Tug névre elkeresztelt keverék kutyus. A kutya nemcsak kinézetében, de egészségügyileg is rossz állapotban volt. Ennek ellenére sikerült felépülnie, kinézetét is rendbe tették. Már amennyire az lehetséges volt, ugyanis Tug eredendően furcsa ábrázatú kutyus. A nagy fülei még inkább feltűntek akkor, amikor szőrét lenyírták, mert az annyira ápolatlan volt. Emellett valahogy a nyelve sem marad meg sosem a szájában, így az mindig kilóg. A nagyon kedves és barátságos kutyus és a menhely dolgozói bíznak abban, hogy valaki éppen ilyen különleges, nem hétköznapi ábrázatú kutyust keres, és Tugban megtalálja ezt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: https://flic.kr/p/KzQFyP, https://flic.kr/p/5BBVZk (A képek illusztrációk)