Jump to content

Nem tárgy és nem is ajándék egy állat

2018. 12. 22. 13:00

Ajándékozni és valakit meglepni a világon az egyik legjobb érzés. Ám ajándékozni ésszel kell. Úgy, hogy az mindenki számára jó legyen.

Még inkább igaz ez, ha a megajándékozón és a megajándékozotton kívül még az ajándék is egy élőlény.

Állatvédők, menhelyi dolgozók hívják fel arra a figyelmet, hogy a felelős állattartásnak milyen kötelezettségei vannak. Habár a legtöbb gyerkőc vágyik egy édes szőrgombócra, de felelőtlenül nem szabad dönteni.

Aki kutyát vesz magához, mindenképp minimum egy évtizeddel (de akár kettőhöz is közelíthet) kell számolnia elkötelezettsége szempontjából. Ha nem tisztázott, hogy a család tudja vállalni azt, amit egy kutyus, cicus gondozása, nevelése jelent, súlyos problémák léphetnek fel.

Ezért vannak tele elszökött, kidobott, nem kívánt szaporulattól megszabadult fiatal és idősebb állatokkal a menhelyek. Az állatvédők számos olyan dolgot látnak és tapasztalnak, amelyet nem szabadna. Akkor ugyanis, ha minden gazdi felelősséggel gondoskodna, olyan kutyasorsot sem engedhetne meg, mint amit a videóban láttok. A kutyáról nem gondoskodott a gazdája, már majdnem feladta az életét.

A szomorú sorsú állatok azonban így is talpra tudnak állni, ha kapnak egy kis segítséget. Nézzétek csak!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=i5ozQvrTTvM)