Jump to content

Ennyit tesz a közösségi média ereje

2018. 12. 29. 19:00

Vannak menhelyen élő kutyák, akik kisebb eséllyel várnak arra, hogy valaha egy jó gazdi meglássa és megszeresse őket.

Az idős, a beteg, esetleg ezek kombinációja és a valamilyen szépséghibával küzdő állatok lehet, hogy soha nem találnak rá a megfelelő gazdira.

Szimat is egy ilyen nulla esélyesnek kikiáltott kutyus volt. Fiatal kora ellenére már sok nehézséget kellett megélni. Amellett, hogy kóbor állat volt, még nagyobb kutyák támadták meg, ennek köszönhetően olyan súlyosan sérült az orra, hogy azt szó szerint megsemmisült.

Ebben a szerencsétlenségben az volt a szerencse, hogy egy kutyabarát találta meg és orvoshoz vitte. Több műtétre volt szüksége ahhoz, hogy egyáltalán életben maradjon. Lábadozása alatt menhelyen ápolták. A szépséghiba azonban örökre megmarad a testén. Ennek ellenére is magához vette egy család, de valami miatt náluk nem akart megmaradni a kutyus, folyton elszökött. talán szívtelennek tűnik, de így került ismét menhelyre.

Történetét a menhely megosztotta, és a szomorú történet, valamint a kutyus szépséghibájának ellenére is több száz lehetséges gazdi jelentkezett. Most már van kiből kiválogatni az igazi gazdit, de szempont, hogy olyan helyet találjanak számára, ahonnan nem tud megszökni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)