Jump to content

Csendesen meneteltek a petárdától félők

2018. 12. 30. 19:00

Ami az ember számára féktelen szórakozásra ad okot, az a szilveszter. Nagyon sokan bújnak szép ruhába, készítenek finomságokat és várják a vendégeket, vagy mennek vendégségbe.

Ha csak ennyi lenne, egy kutya sem szaladna ijedtében világgá. Csakhogy a tűzijáték, az otthonról fellőtt petárdák hang- és fényjelensége olyan hatással van a kutyákra, amely hihetetlen félelmet vált ki belőlük. Amelyik állat nincs megfelelően felkészítve arra, hogy a napokban ez várható, és talál egy alkalmat vagy rést a szökésre, meg is teszi.

A menhelyeken ilyenkor mindig nagy a mozgás, és ez nagyon szomorú, mert a felelőtlen gazdik nem vigyáznak kedvenceikre eléggé.

Ezért keltek útra tiltakozásuk csendes megnyilvánulásaként azok, akik a Petárda Stopon részt vesznek.

Nem voltak hangos szavak, se petárda. Csupán néhány állatszerető indult saját kutyájával útra Budapesten, Nyíregyházán és Szombathelyen.

Mindegyik városban a kiindulási ponton aranyszalagot kaptak azok a kutyusok, akik végigsétáltak a kijelölt útvonalon. A szalagra egyben fel lehetett vezetni a kutyus és a gazdi adatait, ha netalán mégis elmenekülne gazdája mellől.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)