Jump to content

Szaporítás magas fokon

2020. 01. 26. 08:00

A szaporítás és a tenyésztés két különböző dolog. Mindegyikben lehet haszon, de a tenyésztés főleg a fajta fenntartása, nemesítése mellé áll.

A szaporítás ezzel szemben egyáltalán nem az állatok érdekeit képviseli. Mindegy, hogy milyen körülmények között élnek az állatok. Egy a lényeg, a minél több utód, hogy azokat lehessen értékesíteni, vagyis eladásukból pénzhez jutni.

Madridban egy ilyen telepet találtak. A szaporítótelepre váratlanul csaptak le rendőrök, ahol öt embert azonnal el is fogtak.

Ebben az a durva, hogy az öt férfi közül kettő állatorvos volt. Olyan emberek, akik az állatok védelmére, gyógyítására, mentésére tették fel életüket. Mégis munkájukkal járultak ahhoz hozzá, hogy elviselhetetlen körülmények között tartott állatok szaporodjanak, a kiskutyákat chipekkel látták el, okmányaikat állították elő a zavartalan értékesítéshez.

A szaporítótelepek közös tulajdonsága, hogy egyáltalán nem törődnek az állatokkal. Minél többen legyenek, hogy minél nagyobb legyen a bevétel. Ezért szűk ketrecekbe tartva élt 270 csivava és törpespicc kutya. A kutyusok között volt olyan, amelyiknek a hangszálát vágták el, így megnémítva azokat.

Az összes kutyát sikerült különféle állatvédő szervezeteknél elhelyezni. Amíg az ügy le nem zárul, a kutyák ezeknél a szervezeteknél maradnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)