Jump to content

Azt hiszed, hogy csak a macskák jelentenek veszély a karácsonyfádra?

2022. 12. 17. 19:00

Vicces megoldások is készülhetnek annak érdekében, hogy a karácsonyfát megóvják a kíváncsi cicáktól, akik így bajba keverhetik magukat is. Ám korántsem csak ők jelentik a veszélyforrást (a fára nézve).

Ha kutya lakik az emberrel és családtagnak számít, akkor a karácsonyt is együtt ünnepli a családdal és ugyanúgy gyönyörködhet a feldíszített fában, mint gazdái. Igaz, hogy ez a csodálkozás egészen máshogy nyilvánulhat meg.

Számos veszély leselkedhet a kutyusra karácsony idején. Nemcsak a rágabalyodó fényfüzér, az áramütés, az égő gyertya és a fadöntögetés, hanem a túlevés és az olyan ételek is, amelyek számukra tiltólistások.

A karácsonyfa azért veszélyes, mert ha feldönti akár komoly károkat okozhat a lakberendezési tárgyakban, vagy akár magában is. A fenyő illata ugyan vonzó lehet, de a tűlevelekkel való találkozás már kevésbé. A fényfüzér, a gyertya és a csillagszóró eleve tűzveszélyes móka, de komoly égési sérüléseket is szenvedhet a kutya, ha túl kíváncsi, a gazdik túl figyelmetlenek.

Még a díszek között is lehetnek olyanok, amelyek ehetőek, csakhogy az általában a kutyusok számára nem ideális.

Ahogy a cicák esetében, úgy, ha ebbel ünnepeljük a karácsonyt, a fát akkor is érdemes vagy rögzíteni, vagy stabil és magas állványra helyezni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)