Jump to content

Tisztaság és jó illat kutyával is

2022. 12. 28. 19:00

Hideg, nedves idővel jár az ősz és a tél. Ilyenkor a bent élő, de a szabadba is kijáró kedvenceinkkel nehezebb a tisztaság megtartása.

Nemcsak sáros lábnyomok, bútorok jelzik, hogy odakint sár van, hanem az a jellegzetes kutyaszag. A leggondosabb takarítás mellett is jelentkezhet ez a szag. Márpedig a lakásban élő állatot naponta sétára kell vinni, így a sár, a kosz szinte a mindennapjainkhoz tartozik ebben az időszakban.

Az egyik legfőbb, amit ezellen tenni tudunk, az a rendszeres takarítás. A szagot azonban még így sem biztos, hogy el tudjuk tüntetni. A takarítás során arra is törekedni szükséges, hogy a kutyus dolgait is tisztítsuk. Egy-egy séta után a ruháját, időközönként pedig a fekhelyét is szükséges kimosni. Hiába fürdetjük meg az ebet, ha a helye eleve büdös, nyirkos.

Ma már a kutyasamponok is illatosabbak, ráadásul kapható az úgynevezett szagmentesítő spray, amelyet érdemes alkalmazni. Lehet ugyanis, hogy te nem érzed a kutyád szagát az otthonodban, de másnak akár kellemetlen is lehet. Menj biztosra és használd.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)