Jump to content

Heteken át várta, hogy valaki segítsen neki

2023. 01. 03. 19:00

A kóbor kutyák száma a szilveszteri durrogtatásokkal lényegesen megnő, de az elkóborolt vagy kitett állatok világszerte problémát jelentenek.

A gazdátlan, hontalan állatok befogadóhelyei, a menhelyek pedig rendre túlzsúfoltak. Az elcsászkált vagy az utcára kitett kutyák és macskák megpróbálnak túlélni. Jó esetben még egészen jó állapotban sikerül őket befogni és az ideiglenes helyen biztonságban várják, hogy új gazdira leljenek.

Másoknak ez jóval hosszabb időbe telik és lehet el sem jutnak a menhelyig, mert előtte elpusztulnak. Egy nagyon rossz állapotban lévő kutyusnak is rosszak voltak a kilátásai, ha továbbra is az utcán marad.

Egy parkolóban időzött már egy ideje a kutya, aki egy kisbusz alá húzódva várta a csodát. Félt, riadt volt és bizalmatlan. A környéken élők végül szóltak az állatmentőknek, mert már nem hittek abban, hogy a gazdi eljön a kutyájáért.

A szakszerű befogással a kutyus végre menhelyre került, ahol megfürdették, ellátták sérüléseit és ételt, italt kapott. Úgy tűnt, hogy az eb már bizonyára hetek óta az utcán próbált túlélni. Nagyon le volt fogyva, de a speciális étrendnek köszönhetően hamarosan jobb bőrbe került és jobban is érezte magát.

Karácsonyra már nemcsak jobb állapotba került, de egy új család fogadta magához.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)