Jump to content

Az angolok már a macskákat is luxus hotelekbe küldik

2014. 05. 30. 12:17

A jelenlegi gazdasági helyzetben, sokaknak szinte megengedhetetlen luxusnak számít, hogy a családjával elmenjen nyaralni. Hiába dolgozik egész évben, a nyáron sem tud pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni. Ugyanakkor a briteknél egyre nagyobb divat, hogy ha egy család nyaralni megy, akkor nyaralni megy a háziállat is. Azonban nem az itthon megszokott módon, nem a családdal, hanem háziállatoknak való hotelekbe. A legmenőbb ilyen hotelekben egy éjszaka ára mintegy húszezer forintot kóstál.

Ha rettenetesen sok fölösleges pénze van, és nem tudja mire elkölteni, akkor önnek találták ki a kutya- és macskahoteleket, azokat az egyre népszerűbb intézményeket, ahova beadhatja nyaralni a kedvenc háziállatát. Európa más pontjain annyira nem számítanak újdonságnak, de a briteknél még csak néhány évvel ezelőtt nyíltak az első ilyen hotelek. Ennek ellenére a népszerűségük töretlen, újabb és újabb állathotelek nyílnak, sőt, megjelent a komoly luxus is ezeken a helyeken.

Az egyik legnépszerűbb a The Ings Luxury Cat Hotel. Ennek megfelelően ebben a legmenőbb hotelben egy éjszakáért simán elkérnek hatvan fontot. Ennyiért már Európa szinte bármely pontján talál magának az ember rendes szállodát is.

D mit jelent a luxus a macskáknak? A szolgáltatások hasonlítanak az emberek számára létrehozott luxushotelek szolgáltatásaihoz. Így a cél itt is az, hogy a vendég minél jobban érezze magát, a környezet minél fényűzőbb legyen.

Ezért a macskahotelben mindenféle gourmet fogásokat szolgálnak fel az állatoknak, állandóan kényeztetik őket, valamint egy hatalmas park is van, ahol az állatok kedvükre bóklászhatnak. Természetesen a fáradtabb macskák lustálkodhatnak is, hatalmas tévéken nézhetnek úszkáló halakat és csiripelő madarakat.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikedvenc.hu/allatportal.hu