Jump to content

Háziállatunk megmutatja milyen emberek vagyunk

2014. 06. 02. 21:24

Ha valaki kutyát vagy macskát tart, biztos, hogy mindkettő nagy állatbarát. Ugyanakkor valószínűleg mindketten teljesen más típusú emberek. Egy kutatás keretében megállapították, hogy a macskát tartók nyitottabbak, érzékenyebbek és kevésbé konformisták, mint a kutyapártiak, akik inkább hajlamosabbak a szabálykövetésre.

A Carroll Egyetem kutatója Denise Guastello és csapata 600 főiskolai hallgató bevonásával megállapították, hogy a kutyákat kedvelők átlagosan 15 százalékkal extrovertáltabbak, mint a macskapártiak, míg ez utóbbiak 11 százalékkal nyitottabb személyiségek, és érzékenyebbek, mint a kutyapártiak.

Emellett a macskapártiak jobban értékelik a szeretetet, míg a kutyapártiak inkább csak társaságra vágynak. Egyébként a résztvevők 60 százaléka mondta, hogy ő inkább kutyapárti, 11 százalékuk kifejezetten macskapárti, míg a maradék mindkét állatot egyformán szereti.

Guastello vizsgálatai számos apróságra kitértek, és ara a megállapításra jutottak, az állatok gondozása is szerepet játszhat a gazdák jellemfejlődésében, hiszen amíg a kutyát sétáltatni kell - azaz el kell vele menni otthonról -, addig a macska szerelmesei összegömbölyödnek és olvasnak, miközben kedvencük a lábukhoz kuporodik.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikedvenc.hu/orientpress.hu