Jump to content

Macskával utazva indulhat a vakáció

2014. 06. 11. 17:39

Itt a nyár, vége az iskolának és végre itt a nyaralás ideje! A családi együttlétből pedig miért épp a cicák maradnának ki? Szerencsére már bundás kis állatunkat is magunkkal vihetjük, hogy ő se érezze elhanyagoltnak magát. Mostanában egyre divatosabb, hogy a kutyagazdik mellett a cicatulajdonosok is magukkal viszik kedvencüket, ha elutaznak. Nem feltétlenül kell cicapanzióba adnunk a macskát, egyre több szállásadó és hotel teszi lehetővé, hogy a macskánk a szobatársunk legyen. Fontos tudni, hogy a cicák nehezebben viselik a környezetváltozást és az utazást, mint a kutyák, ezért is jó, ha  már kölyökkorától magunkkal visszük.

A macskával nyaralóknak azt is érdemes figyelembe venniük, hogy milyen a szállás belső tereinek kialakítása. Jó esetben nincs túl sok veszélyforrás, ami kedvencünkre leselkedhet, de jobb mindennel tisztában lenni, mielőtt kiválasztjuk az ideális hotelszobát. A potpourrit például minden esetben rejtsük el, nehogy kisállatunk megkóstolja és beteg legyen tőle.

Ha megtaláltuk a megfelelő szállást, elkezdhetünk csomagolni. Cicánk számára éppúgy szükséges a gondos bepakolás, mint nekünk, embereknek. Az ismeretlen környezet miatt javasolt minél több személyes tárgyat magunkkal vinni, hogy a macska hamar otthon érezze magát és ne legyen feszélyezett, ne bújjon napokra az ágy alá.

Legfontosabb, hogy megszokott alvóhelyét, tálkáit, alomtálcáját, szükséges gyógyszereit és néhány játékát is becsomagoljuk. Ezek akkor is jó unaloműzők lehetnek, amikor kisállatunkat éppen nem szeretnénk magunkkal vinni, például egy romantikus esti vacsorára vagy hegyi túrára. Mindemellett a cica szállítódobozát se felejtsük otthon, utazásnál is jobb, ha ebben vészeli át a kilométeres megpróbáltatásokat és a nyaralóhelyen is könnyebben vihetjük magunkkal, mint ha mindig pórázon tartanánk.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikedvenc.hu/fressnapf.hu