Jump to content

Macskaszeretet

2014. 11. 03. 16:05

Macska és kutyapárti emberek is vannak, vagy egyiket, vagy másikat imádják és választják társukul. Van, aki mindkét faj képviselőjével együtt él, és olyan is akad, aki ki nem állhatja az állatokat az otthonában.

Pedig macskával együtt élni nem mindennapi. Ahogyan a kutya, a macska is nagyon jó társunk tud lenni. Okos, néha szeszélyes, játékos. A gyerekek az utóbbi tulajdonsága miatt imádják, a hízelgésért, dorombolásért pedig az idős emberek nagyon hálásak.

Kecses, de mégis az igazi nagy vadászhoz méltó méltóságteljes, izmos test a jellemző. Kifinomult mozgásával, gyorsaságával, rugalmasságával lenyűgöz minket. Lehet fajtiszta vagy keverék cica, egyformán remekbe szabott állatok.

Régen azt tartották, hogy kifejezéstelen a macska pofája. Pedig éppen, hogy nagyon változatos módon tudja érzékeltetni hangulatát, hiszen testtartásuk, dorombolásuk, hangadásuk, mimikájuk sok mindent elárul kedvencünk érzelmi állapotáról.

Azt is tudjuk ezekről a különleges állatokról, hogy kimagaslóan működnek és alkalmazzák látásukat, hallásukat, emiatt titokzatosnak is titulálták őket. Képesek a betegségeket felismerni, megérzik a földrengést, emiatt csak még titokzatosabbnak tűnnek.

A macskapártiak és a macskatulajdonosok tudják, hogy sok törődésre és figyelemre van szüksége egy macskának. Emiatt magányos, egyedül maradt embereknek igazi társa lehet egy cica. Napi ritmust adnak egymásnak, és a magány érzése is elmúlik egy doromboló szőrmók közelében. A macska sok örömet ad, a szeretet forrása.

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: dailymail.co.uk)