Jump to content

Ki az okosabb a macskás vagy a kutyás?

2015. 11. 27. 17:00

A kutyások vallják, hogy az ő kedvenceik sokkal kedvesebbek, hűségesebbek, mint a macskák, ezért jobb háziállatok, ám a macskások pont így vallanak saját kedvenceikről.


Nem ismeretlen ez a versengés, azonban az egyáltalán nem volt még olyan jellegű felmérés, amely arra terjedt volna ki, hogy melyik tábor milyen személyiséggel és intelligenciával rendelkezik. Ahhoz, hogy erre választ kapjanak egy amerikai egyetem hatszáz diákja vett részt, aki között mindkét állatot gazdái képviselve voltak. A vizsgálatok szerint 60%-uk vallotta magát inkább kutyásnak, 40% pedig macskásnak magát. Intelligenciateszt kitöltése után elemezték a személyiségüket. Az derült ki, hogy a kutyát tartók energikusabbak, élénkebben és nyitottabbak is, míg azok, akik macskát tartanak, sokkal inkább nyugodtabban, befelé fordulóak, szellemi képességeik magasabbak.

Ez a különbség valószínűleg annak köszönhető, hogy két egymástól eltérő állatfajról van szó, így más bánásmódot is igényelnek. A kutyát muszáj kivinni naponta sétálni, velük az élet egészen más, mint macskával. A cicák otthon is eltölti az idejét, mellette lehet olvasni.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)