Jump to content

A kilenc macskájuk az életük lényege

2017. 02. 01. 06:00

A legtöbben úgy éljük életünket, hogy sokat dolgozunk azért, amink van. Még így is a szerencsések közé tartozunk, mert van hol laknunk. Ebben a hidegben nagyon kemény az élete a hontalanoknak.

Önhibájukon, vagy azon kívül sokan kerülnek olyan kilátástalan helyzetbe, hogy egyszerűen nem marad néhány holmin kívül semmijük. Szó szerint semmijük. Ezek az emberek sokszor vesznek magukhoz hasonlóan az utcán tengődő állatokat. Országunk sem mentes az ilyen szomorú emberi sorsoktól. Melegedők, átmeneti szállások, hajléktalanszállók várják az esett, meghanyatlott életű embereket. A csontig hatoló hidegben fel is szólítottak mindenkit, hogy ne menjenek el se ember, se állat mellett. Néhány budapesti hajléktalan ember a nagy hideg ellenére sem volt hajlandó arra, hogy éjszakára biztos és meleg helyen húzzák meg magukat. Nem büszkeség, nem dac és nem is a felelőtlenség miatt tették ezt.

Sokkal többről van szó. A város peremén felállított sátruk a vagyonuk. Még csak nem is ezt az értéküket féltik, hanem a macskáikat. Ugyanis kilenc macskát gondoznak, és igencsak becsületesen teszik mindezt nap, mint nap. Csakis állataik számára fogadnak el bármilyen segítséget. Egy állatvédő szervezet ismeri a férfiak tevékenységét, és állateledellel, pokrócokkal segítették őket. A sátrukra kaptak vízhatlan ponyvát, így most már az is állja a csapadékot, de meleget nem biztosít.

Bárhogy is kerültek ebbe az élethelyzetbe, gondosabban figyelnek állataikra, mint az, aki megtehetné.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)