Jump to content

Jobb, ha megdolgoznak az ételért

2017. 02. 28. 07:00

A lakásban élő cicák jóval kevesebb ingert kapnak a külvilágból, mit azok, amelyek szabadon kószálhatnak, felfedezhetik a környéket.

Még a jóllakott, gondozott macska is imád vadászni. Ebben a tekintetben még a háziasítás sem ölte ki vadászösztönüket. A négy fal közötti életet megnehezíti, hiszen már egy kis kertben annyi érdekesség várhat cicáinkra, ami a lakáson belül nem. A bezártság egészségi és viselkedésbeli zavart is eredményezhet a cicáknál. Hacsak nem biztosítunk macskáink számára valami mozgalmasságot.

Ha nemcsak egészséges testet, de egészséges elmét is szeretnél cicádnak garantálni, akkor már lehetséges olyan etető beszerzése, amelybe az elhelyezett élelemhez csak úgy juthat a macska, ha azt leleményesen kiszedi. A macskák szeretik ugyanis a kihívásokat és azt is, ha az élelemért meg kell dolgozniuk.

Ha a cicáknak meg kell dolgozni az eledelért, nemcsak a vadászösztönük ébred fel, hanem esetleges súlyfeleslegüktől és agresszív viselkedésüktől is megszabadulhatnak. A macskajátékként és etetőként is funkcionáló eszközök már beszerezhetők akár a zooplus.hu webshopjából is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com, instagram.com/képek)