Jump to content

Új cica áll a házhoz

2017. 05. 27. 19:00

Ha cica került hozzánk, akkor bizony segítenünk kell abban, hogy a beilleszkedés minél könnyedebben menjen.

Ha az anyjától nemrég elválasztott cica kerül hozzánk, azt is megviseli a helyváltozás, de az idősebb cicáknak még nehezebb a dolguk.

Az sem mindegy, hogy milyen cica kerül hozzánk. Egyes fajtacicák ugyanis jóval több törődést igényelnek, mint mások. Nemcsak a táplálékot kell gondosabban összeválogatnunk, hanem szőrét is rendszeresen ápolni szükséges. A házi macskáknak valamivel kevesebb törődés szükséges.

A macskák általában nem jól kezelik a változásokat. Dupla nehézséget jelent, ha már egy meglévő cica mellé fogadunk be egy másikat. Annak a cicának is nehéz, amelyik újdonsült tagja a családnak, és annak is, amelyik eddig egyedül uralkodott. Valószínűleg nem esnek azonnal egymásnak a felek, sokkal inkább elhúzódnak egy nyugodt helyre, ahol egedül lehet. Természetüktől függ, hogy a közeledésre melyik macska hogyan reagál. Mégsem szabad a cicák közötti kapcsolat kialakítását erőltetni.

Ha az új cica más macskák, más állatok közelében nevelkedett, akkor valószínűleg gyorsabban ki fog alakulni a kapcsolat a már meglévő cicával. Ebben az esetben a már régebb óta családban, csakis emberekkel élő cica barátkozása indulhat be lassabban.

Időt kell adni macskáinknak. Amíg az embert elfogadják, mert tőlük függnek, egy másik macskában ellenfelet láthatnak. Türelem szükséges ahhoz, hogy cicánkat összeszokassuk.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)