Jump to content

A cica gyomra és a környezet védelmében is érdemes

2017. 10. 04. 20:00

Divatos és egyben nagyon fontos a környezettudatosság jelen korunkban. A cicatulajdonosok is jobban odafigyelhetnek nemcsak kedvencükre, hanem a környezetre is.

A macskatartás számos olyan hulladékkal jár, ami idegesítheti a tulajdonosokat, hiszen az alomcserét is sűrűn meg kell ejteni, ha nem akarjuk, hogy otthonunkban bűz uralkodjon el. Cicáink etetésekor is sok hulladék keletkezik.

Ha azonban van rá keret és mód, érdemes jobban odafigyelni arra, hogy mi van a csomagoláson. A környezetbarát macskaalom azt jelenti, hogy előállításához újrahasznosított termékeket használnak fel. Az is lehet, hogy bio termékekből készítették el a cicaalmot, amelynek csomagolásán fel is tüntetik, hogy környezetbarát termékről van szó. Kapható azonban már olyan biológiailag lebomló alom is.

Az alom mellett macskáink tápláléka is lehet olyan, amely nemcsak a túlérzékeny cicáink gyomrának megfelelő, hanem előállítása is organikus úton történik. A mai kor embere számos élelemiszerre lehet érzékeny, emésztési problémával küzdhet, de ugyanez igaz lehet az állatainkra is. Amennyiben nem akarjuk cicáink szervezetét túlterhelni tartósítószerekkel, úgy érdemes ilyen termékekre beruházni. Figyelni kell a csomagoláson lévő jelzést, amely mutatja, hogy organikus eredetű éltelt tartalmaz.

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)