Jump to content

Saját terápiát vetett be a gazdi szorongó kutyájánál

2017. 10. 12. 06:00

A stresszes életmód bizony állatainkat sem kíméli. Habár nekik nem kell munkába járni és többféle szerepnek megfelelni, azért a változó világot ők is érzékelik.

Ha pedig érzik, akkor bizony előfordul, hogy a biztonságot jelentő családi körben is furcsán viselkednek. Lehet agresszív vagy túl félénk egy kutyus, annak bizony oka van.

Kumán, a huskyn a szeparációs szorongás uralkodott el teljesen. A nyugodt és higgadt gazdi felismerte a problémát, azonban azt egyáltalán nem szerette volna, hogy mint az embereknél is, az állapotát gyógyszerekkel javítsák fel.

Tenni mindenképp kellett valamit, mert már annyira elhatalmasodott a kutyus felett a szorongás, hogy a gazdi alig hagyta el emiatt otthonátt. Ahogy a depressziós és egyéb más mentális betegségek esetében is hatékony lehet az állatok közelsége, a gazda úgy gondolta, hogy esetleg kedvencénél bejöhet ez.

Magához vett egy kiscicát és hazavitte Kuma társául. A kezdeti félénkség után hamar egymásra talált a cica és a kutya. Az összeszokás gyorsan ment, azóta mindent együtt csinálnak. Kumát mintha kicserélték volna.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)