Jump to content

Csinálhatod úgy, mint egy macska

2017. 11. 06. 07:00

Akár egy film sztorija is lehet, hogy a szomszédban él egy ember – legyen az nő vagy férfi –, aki macskákat tart, alig tartja a kapcsolatot más emberekkel, magányosan él, és furcsa.

A csak kutyákat és a csak macskákat tartók között van egy éles határvonal, és mindkét csoportba tartozó erősen elhatárolódik a másiktól. Mindegyik a maga állatfajtájára esküszik. Persze sokan tartanak kutyákat és macskákat is, ők egy külön kategória.

Az bizonyos, hogy aki családtagként kezeli ezeket az állatokat, sokat megengednek neki. Egyesek alhatnak az emberrel egy ágyban, vagy legalábbis bejárásuk van a házba. Minden kényelemhez szükséges használati tárgyat beszereznek a gazdik, amely csak az állaté. Minőségi étrendet biztosítanak számukra, sok törődést, odafigyelést kapnak.

A cicák sokat alszanak, amit pedig nem alvással töltenek, vagy játszanak, vagy tisztogatják bundájukat. A nyelvükön lévő apró sörték úgy működnek, mint egy kefe. A gondos gazdinak még emellett sem árt rendszeresen fésülni a bundát. A hosszúszőrű macskákra ez különösen igaz, de a vedlés időszakában minden cicának jól esik az extra törődés.

Ha pedig már igazán macskásan akarunk bánni kedvencünkkel, akkor a bunda gondozását csinálhatjuk úgy, mint egy macska.

Bármilyen macskamegszállottak is vagyunk, azért arra nem érzünk késztetést, hogy saját nyelvünkkel gondozzuk a szőrüket, ezért fejlesztették ki azt a „nyelvet”, ami valójában egy fésű, és ha az ember a szájába veszi az eszközt, már valósághűen fésülheti a cica bundáját.

Használata attól függ, hogy mennyire megszállott egy gazdi. Még hogy nem lehetnek furák a macskások?!

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com, instagram.com/képek)