Jump to content

Hűségesek a macskák is

2018. 04. 22. 08:00

A csak kutyát tartók és a csak macskát tartók között állandó lehet a széthúzás, és mindegyik csoport afelé az állat felé húzódik, amelyik a családhoz tartozik. A kutyások az ebekre esküsznek, a macskásak pedig cicáikra.

Azok, akik azt mondják, hogy a kutya hűségesebb, mint a macska, azzal is szoktak érvelni, valamint a köztudatban is az van érvényben, hogy a cicák sokkal inkább a helyhez kötődnek, mintsem a gazdihoz. Erre azonnal tudna sok cicagazdi egységesen reagálni, hogy ez egyáltalán nem igaz. Jogos a macskások ilyen jellegű reakciója, hiszen maguk is tapasztalhatják kedvencük reakcióját, de egy amerikai kutatás is arra mutatott rá, hogy a bársonytalpú kedvenceink nemcsak a megszokott helyhez, hanem az emberhez is kötődnek.

A kísérlet során azt figyelték meg, hogyan reagálnak az állatok akkor, ha a közelükben ott tartózkodik a gazdi, valamilyen étel és játék. Ezek mind csábítóak voltak a macskák számára, ám bármennyire látták az ételt, érezték az illatát, először mégis a gazdihoz mentek oda. Rögtön azután természetesen az étel következett, de elsőnek akkor is az embert üdvözölték.

Hiába élnek velünk a macskák és a kutyák is, két különböző állatfajról van szó, akik nemcsak külsőben mutatnak eltérést, hanem viselkedésükben. Nem is érdemes párhuzamot vonni köztük, de az biztos, hogy a cicák ragaszkodhatnak annyira gazdájukhoz, mint a kutyák.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)