Jump to content

Rókaként nyilvántartott macska

2018. 10. 03. 07:00

A Spitzbergák az a hely, ahol a havon, jégen és a hidegen kívül csak néhány ezer ember él, és a macskák kitiltott állatok.

A Norvégiához tartozó Spitbergák szigetcsoport az Északi-sarkpont és Norvégia között félúton, a Jeges-tengerben található. A sarkvidéki éghajlattal együtt jár a hóval borított táj, a tundra típusú táj azonban nagyon sok madárnak és emlősnek ad otthont.

A macskák, mint tudjuk meghódították az egész világot. Az új földrészeket felfedező hajósok magukkal vitték a macskákat, akik sikerrel szaporodtak és benépesítették az egész Földet. A XX. század végéig tarthattak macskákat az emberek a Spitzbergákon is, majd ezt megtiltották. Ennek fő oka az volt, hogy a macskák elkaphatják a betegségeket a rókáktól és a patkányoktól, és a macskák maguk is átadhatják az embereknek a fertőzéseket. Ez a szigeten élőkre nagy veszélyt jelenthetne, ezért a macskák helyett más házi kedvencet kell keresniük maguknak.

Egy macska mégis él a Spitzbergákon, igaz, hogy ő is csak azért, mert vörös bundája miatt rókaként van nyilvántartva. Ő Kesha, egy bányásztelepülés egyetlen macskája. A rókával való kapcsolatot csakis nyomokban, a részben vörös bundáján lehet felfedezni, mégsem nézett senki utána, hogy róka-e a róka. Kesha nem tartozik senkihez, mégis gondját viselik, ha nagyon zordra fordul az idő, így egyedüli macskaként élhet a jeges, havas vidéken.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)