Jump to content

Levették a sértő videót

2018. 12. 10. 19:00

Az emberek jogait saját maguk és a törvények is egyre jobban védik. Az internet világában erre még nagyobb szükség van.

Az állatok jogát azonban ki védi? Tőlük senki sem kérdezi meg, hogy akar-e egy videón, fotón szerepelni, mint ahogy arról sem tájékoztatja őket senki, hogy a felvétel vagy kép hamarosan felkerül az internetre, a közösségi oldalakra, így akár világszerte híressé, ismerté válhat.

Megszámlálhatatlan mennyiségű videó, fotó található az interneten macskákról, kutyákról, más állatokról. Egyikükkel sem iratnak alá beleegyező nyilatkozatot.

Számos vicces videó és fotó érhető el bárki számára, amelyek főszereplői állatok. Olykor megnyilvánulásuk vicces, máskor pedig inkább a kinézetük. Ez utóbbi kategóriába sorolandó annak a cicának a videója, amelyet nemrégiben kezdtek el terjeszteni. Való igaz, hogy a felvételen egy nagyon furcsa külsejű cicát lehet látni, amelyről csak ennyi ismert. Azt nem tudni, hogy betegen született az állat vagy csak épp nem túl előnyös a megjelenése, mindenesetre nagyon sokan kinevették és undorral reagálta a cicás videóra.

Az Instagramon is feltűnt a videó, de nem sokkal később azt el is távolították, mondván, az sérti a macskát. Az ellentábor ezt nehezményezte, ugyanis arra hivatkoztak, hogy a macska tudatában sincs arról, hogy róla videó készült (egyáltalán mi az a videó?), mint ahogy arról sem, hogy azt emberek megnézik, és valahogy reagálnak rá.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)