Jump to content

Vörös, mint Garfield

2021. 08. 05. 19:00

Miért van az, hogy a fekete macskától sokan tartanak, de a vörös vonzó? Pedig mindegyik színváltozat alatt cuki cica rejtőzik.

A fekete macska a boszorkány társa, rossz óment jelentő teremtmény, amelyhez még sokféle babona is társul. Emiatt a fekete macskák, de még a fekete kutyák sorsa is sokkal nehezebb lehet. A menhelyeken ezt gyakorta tapasztalják, ugyanakkor a vörös cicák jóval kelendőbbek.

Vajon Garfield-et látják bennük? Kétségtelen, hogy a rajzfilm figura sokat nyom a latba, ugyanakkor a vörös macskákat sokkal barátságosabbnak, emberközelibbnek tartják, mint a más színváltozatokat. Ez nem újkori eszmény, hanem már a régi időkben is így volt, így tekintettek a vörös cicákra.

Azt tudtad-e, hogy a vörös macskák leggyakrabban kandúrok és sokkal inkább jelen vannak vidéki településeken, mint nagyobb városokban? Sőt olyan területeken vannak jelen, ahol nyugalmasabb az élet, kevesebb a veszélyforrás. A vörös kandúrok nagyobbak, mint a más színű hímek, de a nőstényeknél az jellemző, hogy kisebb termetűek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)