Jump to content

Gyerekpótló macska

2022. 01. 10. 19:00

A gyermek nélküli, egyedül élő nőket gyakran bélyegzik meg azzal, hogy belőlük válik az igazi macskás nő.

Kétségtelenül sokan szeretik a macskákat és akár családtagként kezelik a bársonytalpúakat. Az igazi macskabolondok pedig úgy babusgatják kedvenceiket, mintha azok babák, gyerekek lennének. A macskatartók között is vannak olyanok, akik szeretik házi kedvenceik közelségét, de nem annyira, hogy gyerekként kezeljék.

A macskák sokkal önállóbbak, talán még önfejűbbek is, mint a kutyák, akik régebb óta vannak az ember mellett háziasítva. Habár a cicákat is házaisítottuk, azok mégis megmaradtak jóval vadabb formájukban, mint a kutyusok. Jócskán él bennük a vadászösztön, az önállóság, de ennek ellenére babaként kényezteti az ember. Miért van az, hogy egyesek agyonkényeztetik kedvenceiket?

A tudomány erre azt a magyarázatot adja, hogy a cicák még fejlett korukban is viselnek magukon olyan jegyeket, mint a kiscicák, és a nyávogásuk is arra sarkall minket, hogy megvédjük, cirógassuk őket. De hisz ez is a macskák célja. Viselkedésükkel fel akarják magukra hívni a figyelmet és erre reagálunk is: enni adunk nekik, felvesszük őket, simogatjuk és úgy beszélünk hozzájuk, mint egy gyerekhez.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)