Jump to content

Neked finom, cicád számára méreg

2022. 02. 22. 19:00

A velünk élő cicák és kutyák hihetetlen boci szemekkel nézik, ahogy készítjük ételeinket vagy ahogy falatozunk.

A kuncsorgó tekintet és a nagyon éhes megnyilvánulás ne tévesszen már. Egy jóllakott társállat sem hagyja ki a kínálkozó alkalmakat, így szinte kinézik a szánkból a falatokat. Csakhogy ezzel a szokással érdemes csínján bánni, mert állatainknak nem minden étel jó.

Amivel tilos megkínálni bársonytalpú élettársunkat:

Koffein tartalmú termékek: ami az emberek reggelijéhez hozzátartozik, az a macska számára mérgező. Azon túl, hogy felpörgeti még hányást, hasmenést, reszketést okozhat. A koffein a macska számára méreg, és szervezete akként is reagál.

Burgonya és abba a családba tartozó zöldségek: aza paprika, paradicsom, padlizsán. Ezek a zöldségek is mérgek cicáink számára, éretlen formában mindenképp, ezért nyersen semmiképp ne adjunk belőle. Ha éretten főzzük meg, úgy nem jelent számukra gondot.

Csokoládé: mi emberek odáig vagyunk érte, de ne csábuljunk el a kérő szempárnak és ne adjunk a csokiból cicánknak. Mivel ez is méreg a macskák számára, úgy mérgezés tüneteit produkálhatják: hasmenés, hányás, roham, láz, de akár kóma vagy a halál állapota is beállhat.

Hagyma: a magyar konyha alapját jelentő hagyma ízt és aromát ad az ételeinknek, de a macskák esetében vérszegénységet okozó mérgező növények.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)