Jump to content

Túlságosan keveset iszik a cicád?

2023. 07. 09. 19:00

Különösen nyáron hangoztatják sokat, hogy ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra. Ám állataink esetében máshogy lehet.

A nagy hőségben talán nincs is más vágyunk, mint a hűvösben pihenni és inni, inni, inni. A velünk élő cicáink esetében feltűnhet, hogy ebben a kánikulában gyanúsan kevés vizet iszik. Ez gondot jelenthet a hidratáltságban.

Mindenképp szükséges ellátni friss vízzel, hogy legyen lehetősége inni bármikor. Sőt, a lakás több pontján, a kijáró cicák esetében kint is érdemes vizesedényt elhelyezni. A nagy melegben azonban arra is figyelni érdemes, hogy ne melegedjen meg a víz. Vagyis igyekezz mindig hideg vizet elérhetővé tenni macskád számára. Még azt is kipróbálhatod, hogy a tálkába néhány jégkockát helyezel ki. Azok folyamatos olvadásával lassabban melegszik fel a víz és lehet ez vonzóvá teszi a cica számára.

Megpróbálhatsz a tálka helyett csepegtető itatót is alkalmazni, lehet, hogy azt jobban fogja kedvelni. Sőt, létezik vízadagoló berendezés is.

A folyadékpótlást az is segíti, ha eleve nedves táppal kínálod meg kedvencedet, mert a magas víztartalomnak köszönhetően folyadék is jut a szervezetébe.

Biztosíts olyan hűvös helyet, ahová elhúzódhat aludni.

Figyeld kedvenced állapotát és ha továbbra is azt veszed észre, hogy túl keveset iszik és megváltozott az állapota, viselkedése, úgy minél hamarabb vidd állatorvoshoz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)