Jump to content

Fehér lakók Nyíregyházán

2016. 09. 01. 06:00

A 36 napig biztonságot jelentő tojást nemrég törték fel a nandu fiókák, így új lakókkal gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark.

A fehér nanduk a struccokhoz hasonlítanak, habár a nanduk teste sokkal kecsesebb. A struccok mellett a nanduk is futómadarak, azaz igen erős és izmus lábakkal rendelkeznek. Akár 60 km/óránkénti sebességgel is képesek futni. A vadon élő nanduk nemcsak gyorsak, hanem éberek is. Emiatt gyakran megfigyelhető, hogy szarvasokkal együtt legelésznek. A Dél-Amerikában honos madár húsát és tollát is felhasználják az őslakosok. A vadon élő nanduk színe szürkés árnyalatú, de mesterségesen kialakítottak már fehér változatot is.

A párosodás után a tojásokat a kakas őrzi és költi ki.

A Nyíregyházi Állatpark tojói egymástól eltéri időpontban rakták le tojásaikat, így fiókáik között is korkülönbség van. Így lehet az, hogy a fiókák egyike magasabb, mint a másik kettő. Kifejlett korukban azonban mindegyikük nagyjából 170 cm magasságúra nő majd meg. Ahogy nőnek, átkerülnek majd az ivarérettekhez, addig azonban anyjuk mellett a helyük, így láthatják őket a látogatók is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)