Jump to content

Létszükséglet a rendszeres fertőtlenítés

2017. 10. 04. 07:00

Mindegy, hogy milyen állatot tart otthon az ember. Ha valamilyen állatot visz az otthonába, akkor arról felelősségteljesen gondoskodnia kell.

A gondoskodásba beletartozik az, hogy a gazda megfelelően eteti az adott állatot, és azon túl, hogy ellátja a szükséges táplálékkal, vízzel, még foglalkozik is vele.

Aki madarakat tart otthonában, jól tudja, hogy az a magok és a toll hullásával is számolniuk kell. A kalitka aljában keletkező ürülékhalmot sokan úgy igyekeznek a leghatékonyabban kiküszöbölni, hogy annak aljára egy újságpapírt fektetnek le. Amikor már esedékes, akkor a régi helyére újat tesznek, és ezzel meg is történt a takarítás egy nagy része. Nincs gond az újságpapíros megoldással akkor, ha időközönként forró víz is éri a kalitka alját. Nyáron ennek még nagyobb a jelentősége. Nemcsak az alját érdemes a kalitkának áttörölni, hanem minden részét. Az etetőt és itatót amúgy is célszerű naponta forró vízzel fertőtleníteni. Heti egyszer nem árt az egész kalitkát lezuhanyoztatni.

Ha azonban úgy akarjuk tisztítani a madárlakot, hogy még a tollasunknak is kedvezzünk, szagtalanítsunk is, akkor érdemes a kvarchomokot bevetnünk. Magába szívja a kellemetlen szagokat, valamint a madarunk emésztésének is jót tesz. A kalitka aljában lévő homokot is hetente egyszer cserélni kell.

Egy idő után elhasználódnak az etetők, itatók, kapaszkodók, játékok, amelyeket cserélni szükséges.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)