Jump to content

Bővült a kondorkeselyűk csapata. A cél a párválasztás

2017. 10. 21. 08:00

A Nyíregyházi Állatpark hazánk egyik kedvence a látogatók körében. A parkba most új lakók érkeztek.

Az új lakók fajukban nem teljesen újak, hiszen Nyíregyházán már eddig is éltek kondorkeselyűk, de most újabb két taggal bővült a csapatuk. Két tojó már 2015 óta él az állatparkban, most azonban egy újabb tojóval és egy hímmel egészült ki a kondorkeselyű csapat.

Ezek a hatalmas szárnyfesztávolságukról is híres madarak leginkább dögevők. Habár testalkatuk, felépítésük alapján akár ragadozó madarak is lehetnének, de méreteik ellenére ahhoz gyengék a lábaik, és a körmüket sem fegyverként használják a prédaállat elragadásához, így sokkal inkább az elhullott tetemek jelentik számukra a táplálékot.

A kondorkeselyűk szárnyfesztávolsága akár a három métert is elérhetik. Tekintélyt parancsoló méretű madarakról van szó. Esetükben a hímek nagyobbak a tojóknál, monogám madarak. A hímnek tehát lehetősége lesz a három tojó közül választania. A gondozók havonta más tojóval rakják majd közös röpdébe, és ha szerelembe esik a hím, annak látható jele lesz, ugyanis idegessé válik majd viselkedése, valamint élénk színűre vált. Amint megtalálja egymást a tojó és a hím, a többi tojónak más állatkertben jut majd főszerep.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)