Jump to content

Szorongás és stressz ellen pávája van

2018. 02. 03. 19:00

Sokféle állattal oszthatjuk meg szívünket, otthonunkat. A legtöbben a hagyományosnak nevezhető háziállatokat kedveljük, akik nemcsak társaink, családtagjaink lehetnek, hanem lelkileg is sokat adnak.

A munkára befogott állatok között dolgoznak terápiás állatok is. A lovak, macskák és kutyák úgy is végzik terápiás munkakörüket, hogy arról az ember és az állat sincs tisztában, hiszen puszta jelenlétük, közelségük is jó érzéssel tölti el az embert.

Egy nő terápiás állata egészen meglepő módon nem kutya volt, hanem egy páva. A Dexter nevű gyönyörű madár valóban elkápráztató tollakkal rendelkezik, csakhogy túl nagy. Legalábbis a repüléshez. A páva kis távolságot ugyan képes repülni, de ezúttal nem is erről van szó.

A nő ugyanis madarával együtt szeretett volna repülőre ülni. Még a jegyet is megvette Dexternek, ám nem ülhettek repülőre a madár mérete miatt. Bármennyire szeretett volna a nő útra kelni Los Angelesbe, azt repülővel nem tehették meg.

Végül mégis sikerült célba érniük, mert voltak, akik segítettek nekik, és az utat nem repülve, hanem a földön közlekedve tették meg.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)